Przepisy Trufle czekoladowe z pistacjami i rumem

Składniki

300 g ciemnej czekolady

125 ml śmietany kremówki 30%

50 g masła

100 g pistacji (bez soli)

4 łyżki rumu

kakao

Sposób przygotowania

 alt=
1

Tabliczki czekolady przełóż do miski.

 alt=
2

Dodaj śmietankę i masło. Całość rozpuść nad parą w garnku do całkowitego połączenia się składników. Przy rozpuszczaniu składników w kąpieli wodnej pamiętaj, aby tylko podgrzać wodę. Jeżeli doprowadzisz do wrzenia, składniki mogą się zwarzyć.

 alt=
3

Pistacje obierz, posiekaj i dodaj do czekolady.

 alt=
4

Dodaj rum i wymieszaj.

 alt=
5

Przestudzone składniki przełóż do lodówki na 1,5 godziny. Z zastygłej masy uformuj kulki i obtocz w gorzkim kakao. Przełóż do lodówki do całkowitego stężenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4