Trufle bananowe
Składniki
100 g gorzkiej czekolady
20 g masła w temperaturze pokojowej
35 ml śmietanki 30%
10 g suszonych bananów w plasterkach
Sposób przygotowania
1
Zetrzyj czekoladę na tarce o grubych oczkach.
2
W rondelku podgrzej mocno śmietankę. Dodaj startą czekoladę i zacznij mieszać. Kiedy czekolada zacznie się rozpuszczać, dodaj masło i całość utrzyj łyżką na jednolitą masę.
3
Suszone banany rozdrobnij w moździerzu na mniejsze kawałki i dodaj do masy czekoladowej.
4
Masę nałóż do małych silikonowych foremek i wstaw do lodówki do stężenia. Przed wyciągnięciem czekoladek z foremek, wstaw je na ok. 30 minut do zamrażalnika.
5
Przed podaniem posyp trufle kakao.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
135 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Zupy