Trifle truskawkowo-malinowe
Składniki
300 g truskawek 
200 g malin
80 g twarożku śmietankowego
200 g jogurtu naturalnego
150 g płatków pełnoziarnistych
1/2 łyżeczki skórki otartej z limonki
Opis

Przygotuj 4 szklanki lub inne ok. 200 ml naczynia, w których podasz trifle. Oczyść i opłucz owoce. Większe truskawki pokrój na ćwiartki. Twarożek wymieszaj z jogurtem i skórką otartą z limonki. W szklankach ułóż na przemian warstwy owoców, płatków i limonkowego jogurtu. Deser przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
240 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy