Przepisy Tosty z waniliowym twarożkiem i grillowaną nektarynką
Składniki
6 kromek pełnoziarnistego pieczywa tostowego
150 g twarożku śmietankowego
3 łyżeczki brązowego cukru pudru
ziarenka z 1/2 laski wanilii
2 nektarynki
Opis

Nektarynki umyj i pokrój na ósemki, odrzucając pestkę. Rozgrzej patelnię grillową lub grilla i połóż cząstki nektarynek. Kiedy lekko zeszklą się i zarumienią od spodu, odwróć je na drugą stronę, a po chwili zdejmij z patelni lub rusztu. Cały proces nie powinien trwać dłużej niż 3-5 minut.

Twarożek utrzyj z ziarenkami wanilii i cukrem pudrem. Na koniec opiecz na patelni grillowej lub grillu kromki pieczywa. Podaj na ciepło.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
15 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
15 min.
Zupy
3 miesięcy temu
10 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
40 min.
Zupy