Przepisy Tosty z jajkami po benedyktyńsku
Składniki
2 jajka
2 l wody
50 ml octu
2 plastry szynki
2 łyżki majonezu
1 bułka
1 pomidor (duży)
świeża rukola
masło
sól
czarny pieprz
Sposób przygotowania
1
Przetnij bułkę na pół i przypiecz w tosterze obie części.
2
Umyj dokładnie pomidor i ukrój dwa duże plastry.
3
Umyj rukolę i pozostaw do osuszenia.
4
Posmaruj podpieczoną bułkę masłem, a następnie ułóż na obu połowach po plastrze pomidora, szynki i kilka liści rukoli.
5
Przygotowanie jajek: Zagotuj wodę wymieszaną z octem. Gdy na dnie pojawią się pierwsze bąbelki, zmniejsz temperaturę, aby powstrzymać wodę przez wrzeniem.
6
Rozbij jajka do dwóch osobnych kubków.
7
Zamieszaj łyżką wodę, aby utworzyć w niej wir i przelej powoli do wody jajko z kubka. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
8
Wyciągnij jajko z wody, osusz bardzo delikatnie szmatką i połóż na toście. Ugotuj drugie jajko, postępując dokładnie w ten sam sposób.
9
Podawaj udekorowane majonezem lub sosem holenderskim.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4