Przepisy Tosty z jajkami po benedyktyńsku

Składniki

2 jajka

2 l wody

50 ml octu

2 plastry szynki

2 łyżki majonezu

1 bułka

1 pomidor (duży)

świeża rukola

masło

sól

czarny pieprz

Sposób przygotowania

1

Przetnij bułkę na pół i przypiecz w tosterze obie części.

2

Umyj dokładnie pomidor i ukrój dwa duże plastry.

3

Umyj rukolę i pozostaw do osuszenia.

4

Posmaruj podpieczoną bułkę masłem, a następnie ułóż na obu połowach po plastrze pomidora, szynki i kilka liści rukoli.

5

Przygotowanie jajek: Zagotuj wodę wymieszaną z octem. Gdy na dnie pojawią się pierwsze bąbelki, zmniejsz temperaturę, aby powstrzymać wodę przez wrzeniem.

6

Rozbij jajka do dwóch osobnych kubków.

7

Zamieszaj łyżką wodę, aby utworzyć w niej wir i przelej powoli do wody jajko z kubka. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

8

Wyciągnij jajko z wody, osusz bardzo delikatnie szmatką i połóż na toście. Ugotuj drugie jajko, postępując dokładnie w ten sam sposób.

9

Podawaj udekorowane majonezem lub sosem holenderskim.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4