Przepisy Tosty z grillowanym halloumi i morelami z miętą
Składniki
4 kromki pieczywa pszenno-żytniego
8 plastrów sera halloumi
2 morele
kilka listków mięty
50 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka harissy
1 łyżka miodu
1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania
1
Morele kroimy na ćwiartki i pozbawiamy pestek. Miętę siekamy. Morele, miętę i połowę miodu łączymy razem. Pozostały miód dodajemy do jogurtu i harissy i mieszamy razem, do połączenia składników.
2
Masło rozpuszczamy i smarujemy nim aluminiową tackę. Na tacce układamy kromki pieczywa, ćwiartki moreli obtoczone w mięcie i miodzie i plasterki sera. Wszystkie składniki grillujemy z dwóch stron, aż się przyrumienią.
3
Zgrillowane pieczywo smarujemy sosem z jogurtu i harissy. Na wierzchu układamy plasterki sera i ugrillowane morele. Podajemy na ciepło.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
1 tydzień temu
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
5 min.
Napoje