Przepisy Tort w kształcie serca

Składniki

6 jajek (dużych)
0.8 szklanki cukru
¾ szklanki mąki pszennej
½ szklanki kakao
Krem:
250 g masła
200 g malin
90 g cukru pudru
10 ml nalewki malinowej

Sposób przygotowania

1

Przygotuj dwie formy: okrągłą i kwadratową. Średnica okrągłej foremki i bok kwadratowej powinny być tej samej długości (ok. 18 cm). Z podanych składników upiecz biszkopt. Przesiej suche składniki. Ubij białka na pianę. Cały czas miksując, dodaj cukier, kolejno żółtka i na koniec mąkę z kakao. Ciasto rozlej do foremek na taką samą wysokość. Wstaw foremki z ciastem do nagrzanego do 160º piekarnika i piecz do „suchego patyczka”. Maliny przetrzyj przez sitko. Masło utrzyj na puch. Ucierając, dodaj stopniowo cukier puder i przecier malinowy. Pod koniec ucierania dodaj nalewkę. Gotowy krem przechowaj w lodówce do czasu przekładania ciasta.

2

Kiedy ciasta wystygną, przekrój je w poprzek na płaty. Wystarczy na dwa.

3

Okrągły biszkopt przekrój dodatkowo z góry na pół.

4

Z dolnych płatów ciasta ułóż serce.

5

Posmaruj schłodzonym kremem.

6

Przykryj warstwę kremu górnymi płatami ciasta.

7

Całość posmaruj pozostałym kremem.

8

Brzegi serca oprósz czekoladową posypką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8