Przepisy Tort serowy pomarańczowo-mandarynkowy
Składniki
1 kg sera twarogowego
1 op. śmietanki 30% (330 g)
2 galaretki pomarańczowe
6 łyżek cukru pudru do smaku
1 pomarańcza
3–4 mandarynki
1 op. podłużnych biszkoptów
500 ml wody
Sposób przygotowania
1
Galaretkę rozpuść w gorącej, ugotowanej wodzie i ostudź.
2
Ser z miksuj z cukrem pudrem.
3
Pomarańczę wyparz, wyszoruj i zetrzyj do sera tylko pomarańczową warstwę.
4
Mieszając, partiami dodawaj schłodzoną galaretkę. Całość dobrze wymieszaj.
5
Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno.
6
Dodaj do sera mieszając szpatułką.
7
Wyłóż sernik do formy (24 cm). Przełóż do lodówki i trzymaj ok. 2 godzin.
8
Wyłóż ciasto na paterę. Biszkopty przekrój na pół. Obłóż nimi ciasto. Możesz dla ozdoby przewiązać je wstążką. Mandarynki wyszoruj, wyparz. Pokrój je w plastry. Wyłóż na górę tortu. Tort można podawać od razu lub przechowywać w lodówce pod przykryciem, ponieważ chłonie zapachy.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Napoje