Przepisy Tort serowy pomarańczowo-mandarynkowy

Składniki

1 kg sera twarogowego

1 op. śmietanki 30% (330 g)

2 galaretki pomarańczowe

6 łyżek cukru pudru do smaku

1 pomarańcza

3–4 mandarynki

1 op. podłużnych biszkoptów

500 ml wody

Sposób przygotowania

 alt=
1

Galaretkę rozpuść w gorącej, ugotowanej wodzie i ostudź.

 alt=
2

Ser z miksuj z cukrem pudrem.

 alt=
3

Pomarańczę wyparz, wyszoruj i zetrzyj do sera tylko pomarańczową warstwę.

 alt=
4

Mieszając, partiami dodawaj schłodzoną galaretkę. Całość dobrze wymieszaj.

 alt=
5

Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno.

 alt=
6

Dodaj do sera mieszając szpatułką.

 alt=
7

Wyłóż sernik do formy (24 cm). Przełóż do lodówki i trzymaj ok. 2 godzin.

 alt=
8

Wyłóż ciasto na paterę. Biszkopty przekrój na pół. Obłóż nimi ciasto. Możesz dla ozdoby przewiązać je wstążką. Mandarynki wyszoruj, wyparz. Pokrój je w plastry. Wyłóż na górę tortu. Tort można podawać od razu lub przechowywać w lodówce pod przykryciem, ponieważ chłonie zapachy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4