Przepisy Tort Dobos
Składniki
100 g cukru
40 g kakao
150 g masła
4 łyżeczki rumu
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g pokruszonych orzechów włoskich
6 placków biszkoptowych
kilka łyżek wody
Składniki na polewę:
200 g cukru
1/2 cytryny
Opis

Przygotuj masę kremową: cukier wymieszaj z 3-4 łyżkami wody i zagotuj. Przestudź, dodaj masło, kakao i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Gdy masa całkowicie wystygnie, dodaj rum i cukier waniliowy.

Odłóż jeden z placków biszkoptowych. Pozostałe przekładaj przygotowaną masą, nakładając placki z masą kakaową jeden na drugi tworząc tort. Tort powinien składać się z 6 warstw (placków biszkoptowych). Boki tortu także posmaruj masą i obsyp je pokruszonymi orzechami (orzechy możesz pokruszyć blenderem lub mikserem).

Zrób polewę: rozpuść na patelni cukier z sokiem z cytryny, mieszaj dynamicznie, aż cukier zacznie brązowieć i przechodzić w karmel. Szybko wylej polewę na odłożony wcześniej placek biszkoptowy i poczekaj aż zastygnie. Placek pokrój na 16 kawałeczków i każdy kawałek układaj na wierzchniej warstwie poporcjowanego wcześniej tortu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4