Torcik omletowy z rukolą i łososiem
Składniki
2 jajka
5 pomidorków koktajlowych
25 g łososia
garść rukoli
1 łyżeczka masła
przyprawy: sól pieprz
Opis

Rozbij jajko w miseczce, roztrzep widelcem, dodaj pokrojone kawałki łososia. Rozgrzej patelnię z odrobiną masła i wylej zawartość miseczki. Opiecz omlet, przekładając go na drugą stronę.

Omlet przełóż na talerz, na wierzch połóż rukolę i pokrojone pomidorki koktajlowe. Przygotowując drugi omlet, roztrzep tylko jajko, pomidory ułóż na wierzchu ścinającego się omletu już na patelni. Sól i pieprz dodaj do smaku do roztrzepanych jajek.

Całość można udekorować odrobiną rukoli i pomidorkami. Wspaniale smakuje z kubkiem gorącego kakao z miodem i kardamonem. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Sałatki
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
120 min.
Zupy