Torcik mandarynkowy

Składniki

Ciasto
200 g cukru pudru
5 jajek (w temperaturze pokojowej)
300 g mąki pszennej
½ opakowania proszku do pieczenia
180 ml śmietany kremówki
Krem
500 g mascarpone (schłodzonego)
250 ml śmietany kremówki (schłodzonej)
8 mandarynek
Dekoracje
1 mandarynka
5 łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania

1

Ubij jajka z cukrem pudrem, dodaj śmietanę kremówkę.

2

Stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia, aż wszystko dokładnie się wymiesza.

3

Wyłóż okrągłą formę papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto w formie. Piecz w temperaturze 180°C przez 40 do 45 minut. Pozostaw do wystygnięcia.

4

Przygotuj krem: ubij mascarpone ze śmietanką kremówką.

5

Przetnij ciasto horyzontalnie na dwie części i skrop je sokiem z 4 mandarynek.

6

Pokryj pierwszą warstwę kremem mascarpone i mandarynkami. Przykryj drugą połową ciasta i udekoruj je pozostałym kremem.

7

Udekoruj torcik plastrami mandarynek i obsyp je cukrem pudrem. Umieść w lodówce na co najmniej 3 godziny.

8

Podawaj schłodzone.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8