Torcik mandarynkowy
Składniki
Ciasto
200 g cukru pudru
5 jajek (w temperaturze pokojowej)
300 g mąki
½ op. proszku do pieczenia
180 ml śmietanki kremówki
Krem
500 g serka mascarpone (schłodzonego)
250 ml śmietanki kremówki (schłodzonej)
8 mandarynek
Dekoracje
1 mandarynka
5 łyżek cukru pudru
Sposób przygotowania
1
Ubij jajka z cukrem pudrem, dodaj śmietanę kremówkę.
2
Stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia, aż wszystko dokładnie się wymiesza.
3
Wyłóż okrągłą formę papierem do pieczenia. Rozprowadź ciasto w formie. Piecz w temperaturze 180°C przez 40 do 45 minut. Pozostaw do wystygnięcia.
4
Przygotuj krem: ubij mascarpone ze śmietanką kremówką.
5
Przetnij ciasto horyzontalnie na dwie części i skrop je sokiem z 4 mandarynek.
6
Pokryj pierwszą warstwę kremem mascarpone i mandarynkami. Przykryj drugą połową ciasta i udekoruj je pozostałym kremem.
7
Udekoruj torcik plastrami mandarynek i obsyp je cukrem pudrem. Umieść w lodówce na co najmniej 3 godziny.
8
Podawaj schłodzone.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.01-23.01.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4