Przepisy Torcik lodowy

Składniki

1 opakowanie cukru waniliowego

½ l mleka

8 żółtek

10 g cukru

250 ml śmietany kremówki

200 g czereśni

200 g winogron czerwonych

kilka listków mięty

Sposób przygotowania

1

Żółtka ubij z cukrem. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym, a kiedy ostygnie, wlej je do żółtek. Ubij całość mikserem i przelej do garnuszka. Gotuj na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU stale mieszając, aż masa uzyska konsystencję budyniu (ok. 20 - 30 min).

2

Czereśnie i winogrona umyj, przekrój na pół i usuń z nich pestki.

3

Śmietanę ubij. Dodaj bitą śmietanę do ostudzonej masy.

4

Okrągłe, najlepiej plastikowe lub aluminiowe naczynie wyłóż pergaminem i wlej do niego połowę masy. Na masie ułóż połówki owoców. Zalej pozostałą masą i wyrównaj wierzch tak, aby był gładki. Wstaw tort do zamrażarki na ok. 12 godz.

5

Przed podaniem wierzch gotowego tortu udekoruj owocami, listkami mięty i bitą śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4