Przepisy Tilapia pieczona na grillu
Składniki
2 filety tilapii
4 ząbki czosnku w skorupkach
2 łyżki masła
2 łyżki soku z cytryny
1/3 otartej skórki z cytryny
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Filety tilapii dopraw z każdej strony solą, pieprzem czarnym i skrop sokiem z cytryny. Cytrynę sparz. Zetrzyj skórkę z 1/3 cytryny i posyp nią rybę. Każdy filet przełóż z osobna na folię aluminiową, dodaj łyżkę masła i po 2 ząbki czosnku w skorupkach. Zawiń i grilluj na rozgrzanym ruszcie przez 20 min. Po upieczeniu przełóż filety na talerz, a czosnek obierz ze skorupki i podawaj razem z rybą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne