Przepisy Tęczowe jajeczka

Składniki

8 jajek

6 op. różnokolorowych galaretek

Sposób przygotowania

1

Jajka umyj. W węższym końcu jajka zrób czubkiem ostrego noża dziurę wielkości ok. 1 cm2. Zawartość jajka wymieszaj wykałaczką i wylej na miseczkę (wykorzystaj do innego przepisu). Skorupki zanurz w garnku z wodą i zagotuj. Gotuj przez 5 minut. Wyciągnij, odsącz i wysusz.

2

Wysuszone skorupki ustaw na podstawkach do jajek. Rozpuszczaj galaretki co 15 min w połowie ilości wody podanej w proporcjach na opakowaniu. Wstawiaj naczynia z rozpuszczoną galaretką do miski z zimną wodą. Kiedy galaretka zacznie tężeć ( ok. 30 min. po rozpuszczeniu), porozlewaj ją do skorupek. Wystarczy po półtorej łyżki. Wstaw jajka do lodówki na 15 minut. Po tym czasie następna galaretka powinna być gotowa do rozlania. Postępuj w ten sposób do wykorzystania wszystkich kolorów galaretek. Wypełnione galaretką skorupki zostaw na noc w lodówce.

3

Stężałe galaretki obierz delikatnie ze skorupek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.03-1.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3