Przepisy Tęczowa pizza wegetariańska
Składniki
400 g mąki
30 g drożdży
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
200 ml letniej wody
Dodatki
sos pomidorowy
150 g startego sera
1 zielona papryka
1 pomarańczowa papryka
4 pomidorki koktajlowe
1 buraki czerwone
kawałek brokuła
kawałek kalafiora
Sposób przygotowania
 alt=
1
Rozdrobnij drożdże i zanurz w letniej wodzie, dodaj łyżkę cukru i pozostaw do nasiąknięcia.
 alt=
2
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
 alt=
3
Przesiej mąkę, dodaj olej, sól, wodę z drożdżami, uformuj gładkie ciasto i pozostaw na około 30 - 40 minut.
 alt=
4
Wyczyść i pokrój warzywa: zmiel pieprz, pokrój w ćwiartki pomidory. Pokrój w jak najmniejsze kawałeczki brokuły i kalafiora. Pokrój czerwoną cebulę w cienkie trójkąty.
 alt=
5
Rozwałkuj ciasto na tacy lub przekrój w połowie i rozwałkuj dwie mniejsze pizze.
 alt=
6
Rozprowadź na nim sos pomidorowy, posyp serem i ułóż warzywa w kolorowe paski.
 alt=
7
Piecz przez około 20 minut.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8