Przepisy Tartinki z plasterków pieczonego buraka

Składniki

150 g twarożku koziego
2 buraki (niewielkie)
1 cebula (mała)
1 ząbek czosnku
50 ml oliwy z oliwek
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Buraki umyj i obierz. Każdego połóż na osobnym kawałku folii aluminiowej do pieczenia. Buraczki oprósz solą i pieprzem. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki, następnie obłóż nimi buraczki i polej oliwą. Zawiń szczelnie folię i wstaw buraczki do nagrzanego piekarnika na ok. 40 minut.

Upieczone buraczki wyciągnij z folii i pokrój w plastry, to przyśpieszy studzenie buraczka. Kiedy plastry buraka zupełnie wystygną, foremką do kruchych ciastek powycinaj z nich serca i osusz na papierowym ręczniku.

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Następnie wymieszaj z twarożkiem. Na serce z buraczka nałóż porcję sera i przykryj drugim sercem. Czynność powtarzaj do zużycia całego twarożku. Przed podaniem do tartinek dodaj po małym zielonym listku, np. pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8