Tartinki na melonie z boczkiem i mozzarellą
Składniki
1/2 dojrzałego melona
15 cienkich plasterków boczku
150 g mozzarelli w kulkach
6–7 pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania
1
Melona potnij na plastry grubości około pół centymetra. Foremką do wykrawania ciasteczek wytnij z plastrów melona małe kółka.
2
Plasterki boczku nawlecz na patyczki do koreczków. Zrumień je na patelni i osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Możesz też zrumienić plasterki boczku na grillu.
3
Pomidorki umyj i pokrój w grubsze plastry. Odcedź kulki mozzarelli z zalewy i poprzekrawaj na pół.
4
Na patyczki z podsmażonym boczkiem nadziej plasterki pomidorków i połówki mozzarelli, następnie umocuj je na kółeczkach z melona. Całość oprósz świeżo zmielonym pieprzem.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje