Przepisy Tarta ze świeżych nektarynek

Składniki

1 mrożone ciasto francuskie

1 jajko

1 łyżka cukru

250 g mascarpone (w temperaturze pokojowej)

60 g cukru pudru

skórka z 1/2 cytryny

1 bita śmietana

3 nektarynki

3 łyżki syropu klonowego

Sposób przygotowania

 alt=
1

Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Rozwałkuj ciasto na gruby spód.

 alt=
2

Potnij na 4 równie duże prostokąty i ułóż je na blasze możliwie szeroko.

 alt=
3

W każdym prostokącie wytnij mniejszy prostokąt, około 1,5 cm od krawędzi. Dociśnij go do spodu, by utworzyć lekkie zagłębienie, dzięki czemu nadzienie się nie rozleje.

 alt=
4

Posmaruj krawędzie ubitym jajkiem i posyp cukrem. Piecz przez około 15 minut aż się zezłoci. Wtedy wyjmij tarty z piekarnika i ponownie lekko ponabijaj środki widelcem. Pozostaw do ostygnięcia.

 alt=
5

Wymieszaj mascarpone, cukier puder i skórkę cytryny.

 alt=
6

Przygotuj bitą śmietanę i delikatnie wymieszaj z mascarpone.

 alt=
7

Wypełnij zupełnie ostudzone ciasto nadzieniem.

 alt=
8

Umyj nektarynki i pokrój je na plasterki. Ułóż je na porcjach, skrop syropem klonowym i zaserwuj gościom. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4