Przepisy Tarta z cukinii i serem ricotta

Składniki

350 g ricotty (świeżego)
szklanki brązowego cukru
125 g masła (roztopionego)
2 jajka
¾ szklanki cukinii (startej)
½ szklanki marchwi (startej)
½ szklanki daktyli (pokrojonych)
1 szklanka mąki pszennej
łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli
szklanki mąki orkiszowej
1 łyżka pestek dyni

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do temperatury 160 stopni.  W silikonowej foremce do pieczenia chleba umieść kawałek foli do pieczenia.   W dużej misce wymieszaj serek ricotta z cukrem, masłem i jajkami.

2

Następnie do masy dodaj cukinię, marchewki oraz daktyle.

3

Potem zacznij powoli dodawać do masy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.

4

Przełóż masę do silikonowej foremki, a następnie posyp ją pestkami z dyni.

5

Włóż do pieca na ok. 55 minut. Podawaj z masłem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8