Przepisy Tarta z cukinii i serem ricotta

Składniki

350g sera ricotta (świeżego)

⅔ szklanki brązowego cukru

125g roztopionego masła

2 jaja

¾ szklanki startej cukinii

½ szklanki startej marchewki

½ szklanki pokrojonych daktyli

1 szklanki mąki

1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

⅔ szklanki mąki orkiszowej

1 łyżka pestek z dyni

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do temperatury 160 stopni.  W silikonowej foremce do pieczenia chleba umieść kawałek foli do pieczenia.   W dużej misce wymieszaj serek ricotta z cukrem, masłem i jajkami.

2

Następnie do masy dodaj cukinię, marchewki oraz daktyle.

3

Potem zacznij powoli dodawać do masy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.

4

Przełóż masę do silikonowej foremki, a następnie posyp ją pestkami z dyni.

5

Włóż do pieca na ok. 55 minut. Podawaj z masłem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 2.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8