Przepisy Tarta na cieście francuskim z cukinią i serem kozim
Składniki
1 op. ciasta francuskiego
300 g ricotty
1 op. sera koziego pleśniowego
3 jajka
1 mała cukinia lub 2 dwukolorowe cukinie
1/2 op. świeżego majeranku lub tymianku
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
kilka pomidorków koktajlowych
przyprawy: sól morska, pieprz świeżo mielony
olej do wysmarowania formy
Sposób przygotowania
 alt=
1
Wbij 2 wyszorowane i sparzone jajka do ricotty.
 alt=
2
Dodaj gałkę muszkatołową.
 alt=
3
Obierz listki majeranku lub tymianku. Potrzebne będą 3 łyżki.
 alt=
4
Dodaj zioła do miski. Przypraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
 alt=
5
Formę do tarty wysmaruj olejem i wyłóż ciastem. Możesz wspomóc się wałkiem, aby odciąć nadmiar ciasta.
 alt=
6
Cukinię pokrój w centymetrowe plastry.
 alt=
7
Pomidorki przekrój na połówki.
 alt=
8
Wylej zawartość miski na ciasto.
 alt=
9
Ułóż cukinię i pomidorki.
 alt=
10
Brzegi ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem.
 alt=
11
Na wierzch tarty połóż pokrojony kozi ser oraz gałązki ziół.
 alt=
12
Piecz tartę w piekarniku nagrzanym do 220°C (z funkcją góra-dół) przez ok. 30 minut, aż do zarumienienia się wierzchu tarty.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4