Przepisy Tarta migdałowa z czereśniami

Składniki

300 g czereśni świeżych lub z kompotu

100 g mielonych migdałów

1 jajko

1 żółtko

55 g roztopionego masła

90 g cukru

1 łyżka rumu

Ciasto:

150 g mąki

100 g masła

1 jajko

Sposób przygotowania

 alt=
1

Mąkę i masło na ciasto posiekaj na stolnicy. Dodaj jajko i szybko zagnieć gładkie ciasto. Ciasto zawiń w folię i schowaj na 30 min do lodówki. W tym czasie posmaruj masłem i oprósz mąką foremkę do tarty o średnicy ok. 25 cm. Rozwałkuj schłodzone ciasto na 3-4 mm i wyłóż nim przygotowaną foremkę.

 alt=
2

Piekarnik nastaw na 180°C. Ciasto w foremce przykryj papierem do pieczenia. Wyłóż na papier warstwę suchego grochu. Wstaw foremkę z ciastem do nagrzanego piekarnika. Piecz 15 min, po czym zdejmij groch i podpiecz jeszcze 5-6 min. Podpieczony spód odstaw do wystygnięcia.

 alt=
3

Wszystkie składniki na nadzienie, poza czereśniami, dokładnie zmiksuj.

 alt=
4

Wyłóż nadzienie na podpieczony spód.

 alt=
5

Na wierzchu ułóż owoce. Możesz je wcześniej pozbawić pestek, ale nie jest to konieczne. Wierzch oprósz odrobiną cukru. Wstaw ciasto ponownie do piekarnika na 25-30 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4