Przepisy Tarta gryczana

Składniki

300 g kaszy gryczanej
300 g prosciutto (lub boczku cienko pokrojonego)
200 g fety
szklanki groszku mrożonego
5 jajek (kl. L)
1 cebula (średnia)
2 łyżki oleju słonecznikowego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Ugotuj kaszę według opisu na opakowaniu i przestudź. 150 g szynki lub boczku drobno pokrój i podsmaż, dodając na patelnię olej. Cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię i zeszklijPORADA KONTEKSTOWA - ZESZKLENIE  

Ser pokrój w kostkę. Połącz ze sobą kaszę, wędlinę z cebulą, groszek, ser i jajka. Dopraw solą i pieprzem.

Dno i boki foremki (o średnicy 28 cm) wyłóż plastrami wędliny. Przełóż do foremki masę gryczaną. Wyrównaj powierzchnię, lekko ubijając. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C (z funkcją góra-dół) przez 30 minut. Tartę podawaj ostudzoną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8