Przepisy Tarta czekoladowa z borówkami

Składniki

150 g ciasteczek maślanych (3 op.)
100 g gorzkiej czekolady imbirowej
100 g gorzkiej czekolady
250 g borówek
200 g masła
4 łyżki śmietany kremówki (36%)
400 ml mleka zagęszczonego słodzonego
100 g migdałów
100 g orzechów włoskich
100 g orzechów ziemnych

Opis

Herbatniki połam na dość równe kawałki, a następnie wyłóż nimi dno oraz boki tortownicy. Mleko z puszki przelej do szklanej miski i podgrzewaj w kąpieli wodnej. Gdy zacznie się gotować, dodaj masło i wymieszaj. Następnie dodaj orzechy i gotuj przez ok. 30 min. Gorącą masę wylej na herbatniki ułożone w tortownicy.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej: do niewielkiego garnka wlej wodę. Na garnek postaw miskę z połamaną na cząstki czekoladą oraz 4 łyżkami śmietanki (dno miski powinno być zanurzone w wodzie) i powoli podgrzewaj. Gdy czekolada zacznie się topić, zamieszaj ją. Następnie gorącą przelej do tortownicy. Odczekaj chwilkę, po czym na wierzchu tarty poukładaj umyte i osuszone borówki. Całość przykryj folią i schowaj do lodówki, aby tarta się schłodziła (ok. 20 min). Przed podaniem tartę pokrój na kawałki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8