Przepisy Tagliatelle z ricottą, cukinią i orzechami włoskimi
Składniki
300 g makaronu tagliatelle
1 op. serka ricotta
1 nieduża cukinia
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
sok wyciśnięty z ½ cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do niej sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu.
2
Ugotowany makaron wymieszaj z ricottą oraz cukinią. Dopraw pieprzem i solą, a na wierzch wysyp posiekane orzechy włoskie.  
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Napoje
2 miesiące temu
190 min.
Dania główne