Tacos
Składniki
300 g mielonej szynki wołowej
3 łyżki gotowanej fasoli na miazgę
2 jajka
1/2 puszki pomidorów
1 zielona papryczka chilli
4 gotowe tortille
6 łyżki oliwy
świeża bazylia lub kolendra do posypania
czerwona cebula do dekoracji
kilka plasterków zielonej papryczki chilli do dekoracji
garść kiełków dowolnych do dekoracji
sałata do dekoracji
przyprawy: sól, szczypta suszonej ostrej papryczki chilli
Opis

Szynkę smaż ok. 15 min na suchej patelni, aby wyparowały z niej soki, następnie posól. Czosnek obierz i posiekaj. Papryczkę chilli umyj, oczyść z gniazd nasiennych i posiekaj. Czosnek i papryczkę smaż na patelni na 2 łyżkach oliwy ok. 1 min. Następnie dodaj pomidory z puszki, mięso i dokładnie wymieszaj.

Fasolę wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i dodaj ją do mięsa – duś całość przez 10 min. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj i wymieszaj z mięsem. Wszystko dopraw do smaku oregano i ostrą papryką.
Tortille podpiecz chwilę według wskazówek na opakowaniu. Nakładaj farsz na każdy placek, składając go na pół jak naleśnika. Podawaj z sosem salsa dekorując tacos wybranymi warzywami, sałatą lub kiełkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery