Przepisy Szynka pieczona z ziołami w sosie pieczarkowym

Składniki

800 g szynki wieprzowej bez kości
1 łyżka soli
1 łyżka pieprzu czarnego mielonego
1 łyżka suszonej szałwii
1 łyżka suszonego rozmarynu
1 łyżka imbiru mielonego
1 łyżka mąki pszennej
Sos:
200 g pieczarek
½ pora
1 szklanka śmietany kwaśnej
1 jajko (żółtko)
1 łyżka sosu sojowego
100 g goudy (do posypania)
1 łyżka margaryny

Opis

Przygotuj sos: pieczarki umyj i pokrój w plastry. Pora umyj i pokrój w drobne paseczki. Margarynę stop na patelni, dodaj pieczarki i pora, przesmaż ok. 5 min na średnim ogniu, dodaj śmietanę. Następnie duś 15 min na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki w śmietanie przelej do miseczki i pozostaw do ostygnięcia. Następnie dodaj żółtko i wymieszaj.

Szynkę umyj i pokrój na plastry grubość 1 cm. Natrzyj ziołami i przyprawami. Następnie obtocz w mące i przesmaż na 1 łyżce margaryny po 3 minuty z każdej strony. Plastry szynki ułóż na foli do pieczenia i polej sosem. Zapiekaj w temp. 220° około 15 min. Pod koniec posyp startym żółtym serem i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8