Przepisy Szybkie wielkanocne ciasteczka
Składniki
200 g masła
200 g cukru pudru
400 g mąki
1 jajko
Polewa
1 białko
150 g cukru pudru
barwnik spożywczy
kilka kropli soku z cytryny
dekoracje cukiernicze
Sposób przygotowania
1
Ubij masło z cukrem.
2
Dodaj jajko i stopniowo wymieszaj z mąką.
3
Uformuj gładkie ciasto i wstaw do lodówki na 30 minut.
4
Rozwałkuj ciasto i wytnij krążkowym nożem kawałki w kształcie jaj. Piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez 6-10 minut, aż ciasteczka się zarumienią.
5
Odstaw ciastka do wystygnięcia.
6
Polewa: Ubij białka, dodaj cukier, sok z cytryny i ponownie ubij na gęstą masę.
7
Wymaluj na ciasteczkach kolorowe wzorki z przygotowanej polewy i dekoracji.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4