Przepisy Szwedzka sałatka warzywna

Składniki

250 g kapusty włoskiej

250 g ogórków

250 g czerwonej papryki

2 duże cebule

1 łyżka nasion kopru

1 łyżka nasion kminku

1 łyżka czarnego pieprzu ziarnistego

1 łyżka soli

Zalewa:

1/2 szkl. octu 6%

2 łyżki cukru

1 szkl. wody

Dodatkowo:

5 łyżek oleju

Opis

Wszystkie warzywa umyj. Kapustę drobno poszatkuj. Paprykę pokrój w paski grubości ok. 0,5 cm. Obierz cebule i poprzekrawaj wzdłuż na pół. Cebulę i nieobrane ogórki pokrój w plastry grube na 0,5 cm. Pokrojone warzywa wrzuć do szklanej salaterki, wymieszaj z solą i innymi przyprawami. Odstaw na 1,5–2 godziny.

W tym czasie przygotuj 5 słoików o pojemności 250 ml. Umyj je i dobrze wyparz razem z zakrętkami. Po ok. 2 godzinach przełóż warzywa z przyprawami do słoików, pozostawiając nadmiar płynu w salaterce. Zagotuj w garnuszku szklankę wody z octem i cukrem. Gorącą zalewę wlej do słoików z warzywami. Do każdego słoika wlej na wierzch łyżkę oleju. Szczelnie zakręć. Po wystygnięciu można schować sałatkę do lodówki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4