Przepisy Szparagi zapiekane w bułce tartej i parmezanie

Składniki

500 g szparagów zielonych
2 jajka (duże)
2 szklanki bułki tartej
½ szklanki parmezanu (startego)
szklanki mąki pszennej
olej słonecznikowy

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do 190 °C. Rozłóż na blaszy papier do pieczenia i rozsmaruj na nim kilka kropli oleju. Rozsyp równomiernie bułkę tartą i piecz przez 5 minut, dopóki nie nabierze brązowego koloru. Wyjmij z pieca bułkę tartą i zwiększ temperaturę do 220 °C.

2

Zmieszaj parmezan z ostudzoną bułką tartą i rozsyp mieszankę na tacy. Wybierz dwie miski, w których zdołasz zmieścić szparagi. W jednej rozbij jajko, a do drugiej nasyp mąki. Umyj i oczyść szparagi.

3

Namaczaj szparagi w jajkach, a następnie obtaczaj je w mące. Następnie namocz je ponownie i obtocz w bułce tartej z parmezanem. Odkładaj je na blachę do pieczenia.

4

Piecz od 10 do 12 minut w 220 °C. Podawaj z ulubionym dipem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8