Przepisy Szparagi zapiekane w bułce tartej i parmezanie

Składniki

500 g szparagów

2 duże jajka

2 szklanki bułki tartej

½ szklanki startego parmezanu

0,3 szklanki mąki

olej

Sposób przygotowania

1

Nagrzej piekarnik do 190 °C. Rozłóż na blaszy papier do pieczenia i rozsmaruj na nim kilka kropli oleju. Rozsyp równomiernie bułkę tartą i piecz przez 5 minut, dopóki nie nabierze brązowego koloru. Wyjmij z pieca bułkę tartą i zwiększ temperaturę do 220 °C.

2

Zmieszaj parmezan z ostudzoną bułką tartą i rozsyp mieszankę na tacy. Wybierz dwie miski, w których zdołasz zmieścić szparagi. W jednej rozbij jajko, a do drugiej nasyp mąki. Umyj i oczyść szparagi.

3

Namaczaj szparagi w jajkach, a następnie obtaczaj je w mące. Następnie namocz je ponownie i obtocz w bułce tartej z parmezanem. Odkładaj je na blachę do pieczenia.

4

Piecz od 10 do 12 minut w 220 °C. Podawaj z ulubionym dipem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4