Szparagi w ziołowym sosie z mascarpone
Składniki
500 g szparagów
100 g sera mascarpone
świeża kolendra
świeży koperek
przyprawy: sól, pieprz, cukier
Opis

Zioła opłucz i wysusz, a następnie drobino posiekaj. Wymieszaj z serkiem mascarpone. Szparagi umyj, odetnij twarde końce i obierz do 1/3 wysokości, zostawiając główki. Szparagi gotuj w osolonej i posłodzonej wodzie ok. 10–15 min, pozostawiając główki szparagów nad powierzchnią wody. Gorące szparagi obłóż mascarpone, pod wpływem ciepła ser roztopi się, a smaki idealnie się połączą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
255 min.
Napoje
2 miesiące temu
100 min.
Dania główne