Przepisy Szparagi w ziołowym sosie z mascarpone

Składniki

500 g szparagów

100 g sera mascarpone

świeża kolendra

świeży koperek

przyprawy: sól, pieprz, cukier

Opis

Zioła opłucz i wysusz, a następnie drobino posiekaj. Wymieszaj z serkiem mascarpone. Szparagi umyj, odetnij twarde końce i obierz do 1/3 wysokości, zostawiając główki. Szparagi gotuj w osolonej i posłodzonej wodzie ok. 10–15 min, pozostawiając główki szparagów nad powierzchnią wody. Gorące szparagi obłóż mascarpone, pod wpływem ciepła ser roztopi się, a smaki idealnie się połączą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4