Przepisy Szparagi w ziemniaczanej skorupce

Składniki

2 zielone szparagi i 1 biały

4 ziemniaki

1/3 pęczka szczypioru

4 łyżki posiekanych listków kolendry

2 łyżeczki śmietany 30%

1/3 szkl. bułki tartej

1 łyżeczka cukru

przyprawy: sól, pieprz biały

Opis

Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj i jeszcze ciepłe zagnieć razem ze śmietanką na puree. Dodaj posiekane zioła, sól i pieprz. Wymieszaj. Szparagi obierz odcinając twarde końcówki, a następnie gotuj przez 5 minut w osolonej i posłodzonej wodzie. Po tym czasie ostudź i posmaruj je miękkim masłem. Z ziemniaczanej masy uformuj placuszki wielkości dłoni i owiń nimi szparagi, zostawiając odkryte główki. Następnie obtocz je w bułce tartej i piecz na naoliwionej, aluminiowej tacy przez 5 min. Szparagi obracaj dość często, a by zapobiec przypaleniu. Przed podaniem podpiecz bezpośrednio na ruszcie ok. 2 min, aby panierka ziemniaczana ładnie się przyrumieniła. Podawaj z sosem czosnkowo-jogurtowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4