Przepisy Szparagi w boczku

Składniki

1 pęczek zielonych szparagów

200 g boczku parzonego

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka soku z cytryny

kilka gałązek koperku

cukier

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki. Następnie posmaruj oliwą, posól, popieprz, oprósz lekko cukrem i owiń plastrami boczku. Na rozgrzanym, naoliwionym ruszcie grilluj szparagi ok. 20 min przewracając je co 5 min. Przed podaniem skrop cytryną, dodaj do dekoracji koperek. Podawaj z ostrym sosem z kolendry z zieloną papryczką chilli.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 7.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8