Sznycle zapiekane z pomidorami i cukinią
Składniki
400 g sznycli z indyka
100 g sera mozzarella
20 g sera parmino
1 pomidor
1 mała cukinia
2 łyżki pesto
20 ml oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cukinię pokrój w plastry, mozzarellę i pomidora również. Nastaw piekarnik na 190°. Sznycle lekko rozbij i obsmaż na patelni na oliwie. Obsmażone przypraw lekko solą i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu sznycli rozłóż małe porcje pesto, plastry mozzarelli i plastry warzyw. Całość posyp serem parmino i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20–30 minut. Podawaj zaraz po wyjęciu z piekarnika przyprawione odrobiną pieprzu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Desery