Przepisy Sznycle zapiekane z pomidorami i cukinią

Składniki

400 g filetu z indyka
100 g mozzarelli
20 g grana padano
1 pomidor
1 cukinia (mała)
2 łyżki pesto
20 ml oliwy z oliwek
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Cukinię pokrój w plastry, mozzarellę i pomidora również. Nastaw piekarnik na 190°. Sznycle lekko rozbij i obsmaż na patelni na oliwie. Obsmażone przypraw lekko solą i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu sznycli rozłóż małe porcje pesto, plastry mozzarelli i plastry warzyw. Całość posyp serem parmino i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 20–30 minut. Podawaj zaraz po wyjęciu z piekarnika przyprawione odrobiną pieprzu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
85 min.
Zupy
2 3 4