Przepisy Sznycle z uda indyczego z kolorowymi masełkami
Składniki
500 g sznycli z uda indyczego na grilla
Masełko białe:
100 g masła
5 ząbków czosnku
szczypta soli
Masełko zielone:
100 g masła
2 łyżki posiekanych listków bazylii
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
Masełko czerwone:
100 g masła
1 papryczka chilli
1 łyżeczka słodkiej papryki
szczypta soli
Opis

Przygotuj masełko białe: wyciśnij czosnek przez praskę i wymieszaj z miękkim masłem, dopraw solą i dokładnie wymieszaj. Przygotuj masełko zielone: posiekaj zioła, dodaj do miękkiego masła, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przygotuj masełko czerwone: papryczkę chilli przetnij wzdłuż, usuń pestki i drobniutko posiekaj. Dodaj do miękkiego masła, dopraw papryką w proszku i solą, dokładnie wymieszaj. Gotowe masełka zawiń w rulony z folii aluminiowej i wstaw do lodówki, żeby stężały. Sznycle z indyka grilluj do momentu, aż mięso będzie dobrze upieczone. Gotowe mięso podawaj z kolorowymi masełkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy