Przepisy Sznycle z uda indyczego z kolorowymi masełkami

Składniki

500 g sznycli z uda indyczego na grilla

Masełko białe:

100 g masła

5 ząbków czosnku

szczypta soli

Masełko zielone:

100 g masła

2 łyżki posiekanych listków bazylii

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sok z 1/2 cytryny

sól, pieprz

Masełko czerwone:

100 g masła

1 papryczka chilli

1 łyżeczka słodkiej papryki

szczypta soli

Opis

Przygotuj masełko białe: wyciśnij czosnek przez praskę i wymieszaj z miękkim masłem, dopraw solą i dokładnie wymieszaj. Przygotuj masełko zielone: posiekaj zioła, dodaj do miękkiego masła, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przygotuj masełko czerwone: papryczkę chilli przetnij wzdłuż, usuń pestki i drobniutko posiekaj. Dodaj do miękkiego masła, dopraw papryką w proszku i solą, dokładnie wymieszaj. Gotowe masełka zawiń w rulony z folii aluminiowej i wstaw do lodówki, żeby stężały. Sznycle z indyka grilluj do momentu, aż mięso będzie dobrze upieczone. Gotowe mięso podawaj z kolorowymi masełkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4