Sznycle z indyka w złotych jabłkach
Składniki
400 g sznycli z indyka
1 jabłko golden
1 biała cebula
1 łyżka miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy: sól, biały pieprz
Opis

Jabłko umyj i pokrój na ósemki, odrzucając gniazdo nasienne. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Nastaw piekarnik na 190°C. Sznycle lekko rozbij i oprósz solą. Rozgrzej patelnię i wlej oliwę. Szybko obsmaż sznycle z obu stron i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Na rozgrzaną po smażeniu sznycli patelnię wrzuć cebulę, cząstki jabłka i miód. Krótko przesmaż i przełóż na sznycle. Całość posyp pieprzem, solą i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25–30 min.
 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Zupy