Przepisy Sznycle z indyka w złotych jabłkach

Składniki

400 g sznycli z indyka

1 jabłko golden

1 biała cebula

1 łyżka miodu

2 łyżki oliwy z oliwek

przyprawy: sól, biały pieprz

Opis

Jabłko umyj i pokrój na ósemki, odrzucając gniazdo nasienne. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Nastaw piekarnik na 190°C. Sznycle lekko rozbij i oprósz solą. Rozgrzej patelnię i wlej oliwę. Szybko obsmaż sznycle z obu stron i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Na rozgrzaną po smażeniu sznycli patelnię wrzuć cebulę, cząstki jabłka i miód. Krótko przesmaż i przełóż na sznycle. Całość posyp pieprzem, solą i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 25–30 min.
 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4