Przepisy Sznycle panierowane z ziemniakami

Składniki

400 g szynki wieprzowej, najlepiej cielęciny

6 młodych ziemniaków

2 łyżki mąki

1 jajko

2 łyżki bułki tartej

3 łyżki oleju

kilka plasterków cytryny

Sałatka:

1/2 papryki czerwonej

1/2 papryki zielonej

1/2 białej cebuli

1 pomidor

1 łyżka śmietany

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Szynkę pokrój ukośnie w poprzek włókien na 4 plastry. Rozbij tłuczkiem, przypraw solą i pieprzem z każdej strony. Jajko rozbij i dokładnie wymieszaj. Mąkę i bułkę tartą wsyp na oddzielne talerzyki. Mięso panieruj PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni i na wolnym ogniu obsmaż sznycle po ok. 10 min z każdej strony. Przed podaniem na sznyclu ułóż plasterek cytryny. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w wodzie z solą.

Przygotuj sałatkę: papryki pokrój w paski, pomidora pokrój w łódeczki. Cebulę obierz i pokój w piórka. Wszystkie warzywa wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze sznyclem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4