Przepisy Sznycle drobiowe z lazurem w sosie porzeczkowym

Składniki

4 sznycle z kurczaka

80 g sera pleśniowego niebieskiego 

100 g czarnej porzeczki 

200 ml soku z czarnej porzeczki 

30 ml miodu płynnego 

30 ml oliwy z oliwek 

przyprawy: sól, pieprz do smaku

Opis

Rozgrzej piekarnik do 160°. Umyj porzeczki. Sznycle lekko rozbij i dopraw solą. Na patelni rozgrzej oliwę. Usmaż na złoto sznycle i przełóż je do naczynia żaroodpornego. Ser pokrusz i rozsyp na usmażonych sznyclach. Wstaw sznycle do nagrzanego piekarnika na ok. 10–15 min. Podgrzej patelnię po smażeniu i zalej sokiem oraz miodem. Podgrzewaj ją na dużym ogniu tak długo, aż ilość płynu zmniejszy się o połowę. Dodaj umyte porzeczki i smaż jeszcze przez ok. 2–3 min. Na koniec dopraw sos solą i pieprzem. Nałóż na talerze sznycle i polej gorącym sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4