Przepisy Sznycel z indyka zapiekany z gruszkami i rokforem

Składniki

2 x po 200 g mięsa indyczego (pierś, udziec)

50 g sera rokfor

1/2 gruszki

kilka gałązek rozmarynu

ok. 2 łyżki oleju do smażenia

przyprawy: sól, pieprz

Sałatka:

1 duży pomidor

przyprawy: sól, pieprz

Dodatkowo:

kromki świeżego białego chleba

Opis

Mięso umyj i osusz, odetnij ewentualne kawałki tłuszczu. Rozbij lekko tłuczkiem, posmaruj olejem, natrzyj solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż mięso z obu stron (ok. 3 min). Gruszkę obierz i pokrój na ćwiartki, ćwiartki pokrój na cienkie plasterki. Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, połóż na wierzchu gruszki i obsyp serem. Na każdym kawałku mięsa połóż kilka listków świeżego rozmarynu. Piecz w temp. 200 ° do momentu aż ser się roztopi (ok. 15–20 min). Indyka podawaj z białym świeżym pieczywem i sałatką z pomidorów (pomidora umyj, pokrój w kostkę, posól i popierz świeżym pieprzem).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4