Przepisy Szczupak z grilla w nacierce z koperku i kolendry
Składniki
1 kg wypatroszony szczupak
1/2 pęczka świeżego koperku
4–5 łyżek posiekanej świeżej kolendry
1 płaska łyżeczka suszonej kolendry
sok z 1/2 cytryny
oliwa do posmarowania rusztu
2 łyżki masła
przyprawy: sól, pieprz biały
Opis

Szczupaka oczyść z łusek, utnij głowę i umyj. Pamiętaj, aby dobrze oczyścić i umyć wnętrze ryby. Wyszoruj skórę i płetwy, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Przygotuj nacierkę, wsypując do miseczki posiekane zioła, sól, pieprz i suszoną kolendrę. Całą rybę skrop cytryną. W rondelku na wolnym ogniu rozpuść 2 czubate łyżki masła, a następnie przestudź. Schłodzone masło przelej do miski z ziołami i przyprawami i dobrze wymieszaj. Tak przygotowaną nacierką posmaruj wnętrze szczupaka i jego zewnętrze części. Rybę zawiń luźno w folię aluminiową i piecz na mocno rozgrzanym ruszcie przez ok. 30 minut. Podawaj z sosem maślano-jogurtowym z pietruszką i czosnkiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4