Przepisy Szaszłyki ze schabu
Składniki
1/2 kg schabu bez kości
2–3 papryki kolorowe
200 g boczku parzonego
1 mała cukinia
1 łyżka oleju
suszony rozmaryn
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Schab opłucz w wodzie i pokrój w kostkę o grubości ok. 1,5 cm. Papryki przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój warzywa w kostkę o bokach ok. 2 cm. Boczek i cukinię pokrój w plastry średniej grubości. Tak przygotowane składniki nadziej na patyki do szaszłyków, przypraw solą, pieprzem oraz obsyp rozmarynem. Następnie każdy szaszłyk posmaruj lekko olejem słonecznikowym i piecz w temp. 220° przez ok. 25 min. Szaszłyki możesz też upiec na grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
25 min.
Zupy