Przepisy Szaszłyki ze schabu

Składniki

1/2 kg schabu bez kości

2–3 papryki kolorowe

200 g boczku parzonego

1 mała cukinia

1 łyżka oleju

suszony rozmaryn

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Schab opłucz w wodzie i pokrój w kostkę o grubości ok. 1,5 cm. Papryki przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój warzywa w kostkę o bokach ok. 2 cm. Boczek i cukinię pokrój w plastry średniej grubości. Tak przygotowane składniki nadziej na patyki do szaszłyków, przypraw solą, pieprzem oraz obsyp rozmarynem. Następnie każdy szaszłyk posmaruj lekko olejem słonecznikowym i piecz w temp. 220° przez ok. 25 min. Szaszłyki możesz też upiec na grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4