Przepisy Szaszłyki z szynki wieprzowej przekładane papryką i cebulą
Składniki
500 g szynki wieprzowej
½ papryki czerwonej
½ papryki żółtej
½ papryki zielonej
2 średnie cebule
4–5 łyżek oleju
przyprawy: przyprawa do grilla
Opis

Mięso opłucz i pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę z oleju i przyprawy do grilla. Zamocz mięso i wstaw do lodówki na 2 godz. W międzyczasie pokrój paprykę w dużą kostkę (2 cm x 2 cm). Cebulę pokrój na ćwiartki. Na patyki szaszłykowe nabijaj na przemian kawałki mięsa, papryki i cebuli. Smaż na grillu przez około 25 min, często obracając.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
120 min.
Zupy