Przepisy Szaszłyki z kurczakiem
Składniki
2 podwójne filety z kurczaka
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki pomarańczowej
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
4 młode ziemniaki
4–5 łyżek oleju
przyprawy: sól, pieprz, imbir, bazylia
Opis

Filety z kurczaka umyj i pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę z oleju i przypraw: soli, pieprzu, imbiru i suszonej bazylii. Włóż do niej mięso i odstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie umyj, wydrąż gniazda nasienne i pokrój paprykę w dużą kostkę (2 x 2 cm). Młode ziemniaki dokładnie wyszoruj i nie obierając ze skórki wrzuć do osolonej wrzącej wody. Gotuj przez 15 min. Po wyciągnięciu pokrój na ćwiartki.

Na patyczki szaszłykowe nabijaj na przemian kawałki kurczaka, papryki i ziemniaków. Grilluj przez około 20 min, aż mięso i ziemniaczki będą miękkie. Pamiętaj, aby szaszłyki często obracać w czasie pieczenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne