W małym naczyniu wymieszaj 50 ml oliwy z oliwek i sos sojowy. Obierz i posiekaj czosnek, następnie dodaj do oliwy. Mięso pokrój w cienkie paski i włóż do marynaty. Przykryj i odstaw na godzinę.
Mango obierz i pokrój miąższ w cienkie plasterki. Sałatę pokrój na mniejsze kawałki. Z ostrej papryczki usuń pestki i pokrój ją w plasterki. Pozostałą oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i dopraw solą i cukrem do smaku. Do powstałej marynaty wrzuć mango, sałatę i papryczkę chilli. Odstaw na 40 minut.
Zamarynowane mięso wyciągnij z marynaty i nadziej na patyczki do szaszłyków. Usmaż na średnio rozgrzanej patelni grillowej na brązowy kolor. Sałatkę wyciągnij z marynaty i ułóż na talerzu. Na wierzchu połóż szaszłyki. Przed podaniem możesz dodać kilka listków rukoli.
© 2018 Tesco Polska Sp. z o.o.