Szaszłyki z kukurydzy
Składniki
​3 kukurydze
2 papryki zielone
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
50 g masła
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Kukurydzę gotuj w nieosolonej wodzie przez ok. 15 min. Papryki przekrój na pół, wyjmij gniazda nasienne i przekrój na ćwiartki. Kukurydzę pokrój na krążki o grubości 2,5 cm. Paprykę i kukurydzę wrzuć do miski, dodaj miękkie masło, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszaj, aby masło i przyprawy pokryły równomiernie kawałki warzyw. Warzywa ponadziewaj na patyczki do szaszłyków i piecz w piekarniku w temp 200° przez ok. 25 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
45 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne